joi, 6 septembrie 2012

FETELE II ("PICOLITELE" -ce frumos suna...)






 






























3 comentarii:

  1. Deci, s a dam cu feedback...
    Pune-mi un caption sau un titlu, ca vreau sa stiu ce vezi tu... diferit poate de ce vad eu. Arata-mi ceva ascuns, daca ai vazut dincolo de aparente - si eu cred ca ai vazut. Tie ti se pare evident ce e de observat acolo, dar eu vreau o provocare.
    Nu toate subiectele tale ma atrag - dar asta cu fetele mi se pare delicios.
    Zabrautii mi s-au parut mai degraba banali - mai ales ca ii mai vazusem si prin alte obiective... Acolo, mai ales, simteam nevoia sa spui ceva, sa adaugi un cuvant.
    D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana,suna banal dar nu cred in fotografiile care provoaca prin titlu.E o gaselnita frecventata pina la tocire:titluri "sugestive".Daca privitorul nu vede nimic de observat notabil-asta e.Frustrarea lui si a mea deopotriva.Vorbeam de Mc Curry-simti nevoia de caption la el?!...Daca la mine simti,inseamna ca pozele nu-s destul de bune.

      Ștergere
  2. Sa iti raspund :-) Nu vreau titluri sugestive, ci provocari. Nu vreau captions ca in jurnalistica, unde omului trebuie sa i se explice ce vede. Fotografiezi o floare frumoasa dar banala si ii pui titlul "Asteptandu-l pe Godot" - dau si eu un exemplu prost... Dintr-o data vezi cu totul altceva. La asta ma refer. Si, toate celelalte straturi... niveluri de perceptie, interpretari sau cum vrei sa le spui, raman disponibile. Oricum fiecare "citim" in cheie proprie. Si fotografiile cu titlul si pe cele fara :-)
    Cat despre McCurry, nu stiu daca sa fiu de acord cu ce spui - pentru ca el iti arunca provocarea din titlurile fiecarei colectii in parte. Si daca "It takes two" - din care l-am citat eu cu "Alliance", poza din Lourdes - titlul galeriei este kind of obvious... uita-te cata diferenta totusi:
    1. Privesti aceeasi galerie de cupluri, fara titlul galeriei, si vezi ca e despre dragoste si despre sprijin si a-i fi alaturi celuilalt... Dar, cata diferenta si cat de iconic cand ai si titlul "It takes two"... cate sensuri si niveluri infloresc deodata si cat de diferit poti citi fiecare poza cu aceste 3 cuvinte in minte.
    2. Ia galeria "Strength in weaknesses"! Geniala definire. Fara ea, as fi vazut niste superbe si impresionante fotografii de oameni in varsta, peste care viata a trecut fara sa le rapeasca cu totul lucirea ochilor, spiritul. Dar cu metafora asta (hehehe, jocul de singular-plural, ca omu' nu e degeaba ziarist!!!) parca vad dintr-o data inca o mie de nuante, ma uit la fiecare poza plina de respectul si admiratia pentru oameni care au trecut prin viata fara sa ingenuncheze, au supravietuit, sunt inca tineri inauntru, au ceva de spus... Ma invita la o mie de ramuficatii ale gandului despre noi si slabiciunea noastra umana... din ce e facuta puterea, dar slabiciunea? etc...etc...
    Si da, imi place asta - ma provoaca si imi da drumul pe un tobogan, un montagne rousse muuuult mai aventuros.
    Inseamna ca nu-s destul de bune fotografiile tale? Nu, nici pomeneala. Era doar un comentariu despre cum as vrea sa le consum eu... Stii, unii oameni pun mai mult zahar in cafea, altii mai multa sare in mancare, unii nu beau decat la finalul mesei...
    La buna vedere si, acum, daca ai deschis cutia Pandorei (a feedback-ului), get used to it ;-)

    D.

    RăspundețiȘtergere