duminică, 15 februarie 2015

LIBRARIA CARUSEL-CARTURESTI


CARTURESTI a deschis,zilele trecute, o noua librarie in Bucuresti, pe Lipscani, intr-o zona comercial-tiganeasca binecunoscuta.O veche banca in ruina a fost retrocedata si optiunea mostenitorului a fost pentru o ingenioasa restaurare in stilul art-nouveau modernizat.A rezultat un interior atractiv, spatios, luminos, primitor, cu spatii de cafenea si expozitie.
Poti intirzia cu orele aici, alegind carti, albume, filme, cd-uri sau obiecte decorative.O ambianta optima, un templu al cartii, intr-o vreme cind se deplinge unanim criza tipariturilor...
Oricum,este un pariu ambitios sa plasezi asa ceva intr-o zona plina de ruine sprijinite incert de ani de zile, sub scuza conservarii patrimoniului...O zona sufocata de baruri printre gunoaie,totul duhnind aspru din canalizarile ancestrale, sub privirile nedumerite ale turistilor straini, atrasi de reclama Micul Paris.
Ii doresc succes! Carturesti e unul din primele semne ale adevaratului capitalism , aplicat in difuzarea culturala, la noi, alaturi de Humanitas si alte citeva-putine- nume.